Wie is albert?

De wereld moet een stukje groener worden!’ Je hoeft de krant maar open te slaan of de nieuwsapp op je mobiel te openen en je wordt met de termen duurzaam, milieubewust en groen bekogeld. En nu denk jij misschien: ‘Oh nee hè, daar gaan we wéér’. Of: ‘Leuk, maar hoe dan? Duurzaam produceren?’

Als makers en omroepen kunnen wij niet achterblijven. Juist wij moeten en kunnen bijdragen aan een betere wereld en een voorbeeld zijn voor de mediawereld en andere sectoren. Duurzaam produceren klinkt misschien vaag, saai en lastig gedoe. Maar eigenlijk is het juist hartstikke leuk, effectief en vooral heel toegankelijk. Iedereen kan het! Van producer, redacteur, cameraman tot regisseur en stagiair!

Maar hoe pak je dat aan? We laten je graag kennis maken met albert.

albert (met een kleine a) is (helaas) geen knappe man die eens per week op bezoek komt om te vertellen hoe de wereld te verbeteren. Maar is een online platform- een soort virtuele man dus, ook leuk- die jou inspireert en motiveert om met een duurzame en kritische blik naar je project te kijken en daadwerkelijk milieuvriendelijke stappen te ondernemen.

Op deze website vind je een calculator, waarmee je kunt berekenen hoe groen jouw programma is én wat de verbeterpunten zijn. Maar albert brengt je ook bijzondere succesverhalen, handige tips en tricks en interviews met programmamakers. Meer over het ontstaan lees je hier.

Kijk voortaan regelmatig op deze website en doe er je voordeel mee. Want als iedereen milieubewustere keuzes overweegt tijdens het maken van een te gek programma, maken we er samen een groot succes van!

Zet hem op! Ook namens onze albert…

Wie werken er aan dit project?

Maak kennis met team albert op deze pagina.

We zijn bereikbaar op info@wearealbert.nl

Onder coördinatie van de NTR wordt er samengewerkt met de volgende omroepen:

- EO

- MAX

- BNNVARA

- VPRO

- AVROTROS

- KRO-NCRV